Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in Tilburg: Ontdek de Beste Lunchplekken

Tilburg, een stad vol leven en cultuur, biedt tal van mogelijkheden om heerlijk te lunchen. Of je nu zin hebt in een snelle hap, een uitgebreide maaltijd of een culinaire ervaring, in Tilburg vind je het allemaal. Deze Brabantse stad staat bekend om haar gastvrijheid en gezellige sfeer, wat terug te vinden is in de diverse eetgelegenheden. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste lunchplekken van deze prachtige stad. Laten we beginnen!

RAW

RAW is een trendsetter in de Tilburgse horeca. Gevestigd in een industriële omgeving nabij de Spoorzone, biedt dit restaurant een unieke sfeer gecombineerd met geweldige gerechten. De rauwe, industriële ambiance van RAW zorgt voor een bijzondere eetervaring. Het menu varieert van smaakvolle salades tot rijkgevulde sandwiches en hartige soepen.

Aanrader: De ‘RAW Club Sandwich’ is een absolute must-try, gevuld met malse kip, krokant spek, een perfect gekookt ei en verse groenten. Dit gerecht wordt geserveerd met een bijpassende dressing die de smaken nog meer tot hun recht laat komen.

Eethuis Twintig

Gelegen aan de idyllische Piushaven, biedt Eethuis Twintig een prachtige setting voor een ontspannen lunch. Het terras aan het water is een perfecte plek om te genieten van een zonnige dag. Het menu is divers en bevat zowel klassiekers als innovatieve gerechten. Je kunt hier genieten van alles, van lichte salades tot stevige burgers.

Aanrader: De ‘Visburger’ met knapperige kabeljauwfilet, romige tartaar en huisgemaakte frietjes is een favoriet onder de vaste klanten. Deze wordt geserveerd met een frisse salade die de maaltijd compleet maakt.

Locals

Locals is een hippe en gezellige spot in het centrum van Tilburg. Dit café staat bekend om zijn verse en lokale ingrediënten die dagelijks worden aangeleverd door regionale leveranciers. Hier kun je terecht voor een gezonde lunch, zoals salades en wraps, maar ook voor heerlijke broodjes en gebak.

Aanrader: Probeer de ‘Falafel Wrap’ met zelfgemaakte hummus, frisse tabouleh en een verfrissende yoghurt-dressing. Deze wrap is een explosie van smaken en texturen en perfect voor een voedzame lunch.

De Houtloods

Voor een wat luxere lunchervaring is De Houtloods de place to be. Gevestigd in een oude spoorloods, biedt dit restaurant een bijzondere ambiance met een industrieel-chique interieur. Het menu is seizoensgebonden en wordt samengesteld door chef-koks die gebruik maken van de beste lokale producten.

Aanrader: De ‘Tartaar van Ossenhaas’ met kwartelei en truffelmayonaise is een ware traktatie. Dit gerecht is een verfijnde combinatie van smaken die perfect samengaan en de hoogwaardige ingrediënten volledig tot hun recht laten komen.

Karakter

Karakter is een restaurant dat zich richt op biologische en duurzame gerechten. Gelegen aan de Korvelseweg, biedt Karakter een rustgevende omgeving waar je kunt genieten van heerlijke en verantwoorde maaltijden. Dit restaurant hecht veel waarde aan duurzaamheid en werkt voornamelijk met lokale producten.

Aanrader: De ‘Biologische Quesadilla’ met gegrilde groenten en smeltende cheddar kaas zal je zeker niet teleurstellen. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook verantwoord en voedzaam.

Café Bakker

Café Bakker is een sfeervol café met een rijke geschiedenis. Dit gezellige etablissement biedt een uitgebreid lunchmenu met diverse broodjes, soepen en salades. Het is een ideale plek voor een informele lunch met vrienden of collega’s, mede dankzij de vriendelijke service en de warme inrichting.

Aanrader: Hun ‘Broodje Carpaccio’ met truffelmayonaise, geroosterde pijnboompitten en geraspte parmezaanse kaas is bijzonder populair en een ware smaakexplosie.

Anvers

Anvers, gelegen in het hart van Tilburg, is een geliefde plek voor zowel locals als toeristen. Het gezellige interieur en het uitgebreide menu maken het een perfecte locatie voor een heerlijke lunch. Van klassieke tosti’s tot uitgebreide salades, hier vind je het allemaal.

Aanrader: De ‘Caesar Salad’ met sappige kip, zoute ansjovis en een romige dressing is een uitstekende keuze. De verse ingrediënten en de uitgebalanceerde smaken maken dit een van de beste Caesar Salads die je zult proeven.

Stadsbrouwerij 013

Bij Stadsbrouwerij 013 kun je niet alleen genieten van ambachtelijk gebrouwen biertjes, maar ook van een heerlijke lunch. Het terras aan de Piushaven biedt een prachtig uitzicht en een ontspannen sfeer, ideaal voor een zonnige middag. Dit is de perfecte plek om te genieten van lokaal gebrouwen bier en bijpassende gerechten.

Aanrader: De ‘Bourgondische Burger’ met sappige bacon, gesmolten cheddar en huisgemaakte saus is een echte aanrader. Deze burger wordt geserveerd met knapperige frietjes en een frisse salade.

Buutvrij

Buutvrij is meer dan alleen een koffiezaak; het is een creatieve hotspot waar je heerlijk kunt lunchen. Het menu bevat allerlei gezonde en lekkere opties, van voedzame smoothies tot rijkgevulde salades en smakelijke sandwiches. De gezellige en inspirerende inrichting maakt het een fijne plek om te vertoeven.

Aanrader: De ‘Geitenkaas Sandwich’ met honing, walnoten en rucola is perfect voor de liefhebbers van hartige smaken. De combinatie van zoet en hartig in deze sandwich is werkelijk voortreffelijk.

Gastrobar RIX

Gastrobar RIX biedt een moderne en chique omgeving voor een smakelijke lunch. Gelegen in het Dwaalgebied, staat dit restaurant bekend om zijn verfijnde gerechten en uitstekende service. Het menu biedt een mix van internationale en lokale gerechten, zorgvuldig samengesteld door ervaren chefs.

Aanrader: De ‘Pulled Pork Sandwich’ met frisse coleslaw en smeuïge barbecuesaus is een culinaire sensatie. Deze sandwich biedt een perfecte balans van smaak en textuur en is een absolute must-try.

Conclusie

Tilburg heeft een indrukwekkend aanbod aan lunchplekken, elk met hun eigen unieke sfeer en gerechten. Of je nu op zoek bent naar een snelle hap, een gezonde maaltijd of een uitgebreide lunch, in deze stad vind je het allemaal. Van gezellige cafés met heerlijk gebak tot hippe bistro’s met seizoensgebonden gerechten en vegan opties, er is voor ieder wat wils. We hopen dat deze gids je inspireert om nieuwe plekken te ontdekken en te genieten van al het lekkers dat Tilburg te bieden heeft. Probeer eens een verborgen parel buiten het stadscentrum of geniet van een lunch aan het water voor een onvergetelijke ervaring.

Verwante artikelen

Ontdek artikelen die relevant zijn voor jouw interesses